Förflytta dig till Näkövammaisten liittos finskspråkiga anvisningsbank

Lyan i Ekenäs (verksamhetslokal för Svenska Synskadade i Västnyland rf)

Verksamhetscentret Lyan finns på Prästängsgatan 12 i Ekenäs, Lyan finns i källarvåningen på höghuset.

Det finns 2 alternativ att komma in:

Tamburen: Då du kommer in genom dörren finns det direkt till höger klädhängare och brandsläckaren och direkt till vänster en handikappanpassad toalett. Om man går vidare från ytterdörren framåt finns en liten tröskel och sedan kommer man in i samlingslokalen.

Samlingslokalen är avlång med den längre delen mot vänster sida. Om du kommer rakt in från tröskeln och går fem steg framåt har du början på en bardisk på din vänstra sida, om du ytterligare går tre steg framåt kommer du emot väggen, om du sedan går lite till vänster kommer kanslidörren.

Om du är tillbaka vid tröskel till samlingslokalen så finns det direkt till höger en soffgrupp och direkt till vänster står ett piano längs med väggen, om man fortsätter framåt förbi pianot cirka 7 steg så kommer dörren till köket till vänster och bord och stolar till höger. Vidare framåt 8 steg förbi köksdörren har du runt omkring dig ytterligare bord och stolar på både vänster och höger sida. Om du i detta skede fortsätter ytterligare 7 steg framåt kommer du till bakre väggen. Om du istället för att gå till bakre väggen svänger till höger och går 4 steg så kommer du till omklädningsrummet, till det rummet finns det en skjutdörr som du bör passa upp med då den kan vara stängd, dessutom är dörrkarmen lite lägre än normalt. Väl inne i omklädningsrummet och till vänster är tomt utrymme och till höger en toalett och rakt fram kommer bastu och duschutrymme och en brandsläckaren står till vänster om duschutrymmets dörr, medicinskåpet finns ovanför brandsläckaren.