Siirry Ohjepankkiin

Sanakartta Galleria Rajatilalle saapumisesta ja gallerian tiloista

Osoite: Hämeenpuisto 10, 33210 Tampere

Avoinna ma—pe 13—18, la—su 12—16

Galleriaan on ilmainen sisäänpääsy. Galleria ei ole esteetön.

 

Saapuminen jalan

Galleria Rajatila sijaitsee Hämeenpuiston ja Puuvillatehtaankadun kulmauksessa. Sen suuri-ikkunainen julkisivu ja ovi ovat kohti Hämeenpuistoa. Gallerialle pääsee kulkemalla jalkakäytävää Hämeenpuistosta noin 15 metriä Puuvillatehtaankatua pitkin. Galleria on Puuvillatehtaankadun vasemmalla puolella.

Galleria on laajan kivitasanteen päällä, joka on noin puoli metriä korkea. Tasanne ulottuu Hämeenpuistolle asti. Tasanne on 6 matalaa askelmaa jalkakäytävän ja Puuvillatehtaankadun katutason yläpuolella. Tasanteen päässä on kaide, joka löytyy oikealta puolelta. Sen jälkeen kun on noustu askelmat ylös, käännytään oikealle. Gallerian ovi on tästä noin 2,5 metrin päässä. Ennen ovea on kaksi korkeaa askelmaa. Kahva on oven vasemmalla puolella ja ovi aukeaa ulospäin. Oven kohdalla on 8 cm korkea kynnys.

Autolla tultaessa rakennusta lähestytään eri tavalla, mitä ei ole kuvailtu tässä sanakartassa. Parkki- ja noutopaikka on gallerian edustalla tasanteen päällä pääoven läheisyydessä.

 

 

Sisätilat

Ovesta tullaan kolme metriä leveään ja viisi metriä pitkään tilaan. Ovesta vasemmalla on naulakko. Aulan ja vasemmalla olevan näyttelytilan jakavalla seinällä on hyllyillä Laitapuoti-omakustannekirjakaupan tuotteita. Suoraan edessämme, noin metrin päässä on gallerian valvojan pöytä, johon myös tuotteet voi maksaa.

Valoisaan näyttelytilaan kuljetaan naulakon jälkeen vasemmalta, 1,5 metrin päästä ovelta. Näyttelytila on noin 12 metriä leveä ja noin 5 metriä pitkä. Tilan vasemmanpuoleinen seinä on ikkunaa.

Ovelta katsoen näyttelytilan vasemmassa takanurkassa on vanha tuulikaappi, jossa on kesäisin videokoppi-niminen näyttelytila. Kopin oven kohdalla on noin 2 cm korkuinen kynnys.

Näyttelytilan ovelta katsoen tilan oikeasta takanurkasta johtaa 15 porrasta alakerran näyttelytilaan. Portaiden vasenta reunaa kulkee koko matkalta kaide. Seitsemän askeleen jälkeen portaikko kääntyy vasemmalle.

Portaikon päässä vasemmalla on ovi, jossa on noin 5 cm korkuinen terävä kynnys. Ovena on verho. Siitä pääsee ikkunattomaan, useimmiten mustaseinäiseen näyttelytilaan. Tila on noin 4,5 metriä leveä ja kuusi metriä pitkä.

Kun kuljetaan portaikon päästä suoraan eteenpäin, löytyy asiakkaille tarkoitettu unisexvessa ja käsienpesuhuone. Käsienpesuhuoneen ovella on noin 5 cm korkuinen kynnys. Oven kahva on vasemmalla ja ovi aukeaa ulospäin. Lavuaari löytyy suoraan edestä. Käsienpesuhuoneessa on vasemmalla ovi WC:seen. Myös käsienpesuhuoneen ja WC:n välissä on noin 5 cm korkuinen kynnys. WC:n oven kahva on oikealla ja ovi aukeaa ulospäin. Molemmat huoneet ovat noin metrin pitkiä ja leveitä.