Siirry Ohjepankkiin

Olympiastadion Helsinki – kulku stadionin torniin

Olympiastadion Helsinki

Olympiastadion sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella Helsingin Töölössä. Bussit ja raitiovaunut kulkevat stadionin välittömään läheisyyteen, fiiliksen ytimeen. Sekä Helsingin päärautatieasemalta että Pasilan asemalta on myös mahdollista saapua stadionille kävellen.
Stadionilla järjestettävät suurtapahtumat aiheuttavat poikkeuksia alueen pysäköintimahdollisuuksiin.

Esteettömyys

Perusparannus- ja uudistamishankkeessa on kiinnitetty erityistä huomiota esteettömyyteen. Vierailijakeskuksesta kulku stadionin eri tiloihin tapahtuu esteettömiä väyliä ja uusia hissiyhteyksiä käyttäen. Tapahtumissa stadionilla on käytössä kokonaan uudet esteettömät katsomot useammassa eri katsomolohkossa. Tornin 30-luvun rakenteita ei ollut uudistamisen yhteydessä valitettavasti mahdollista muuttaa siten, että tornin huipulle asti olisi voitu toteuttaa esteetön reitti.

Olympiastadionin torni

Olympiastadionin torni on omaleimainen tunnus koko maailman stadioneiden joukossa ja yksi tunnetuimmista rakennelmista ja vierailukohteista Helsingissä ja Suomessa. Olympiastadionin tornin yli 80-vuotiseen historiaan liittyy monenlaisia tarinoita ja juhlahetkiä. 72 metriä korkea Olympiastadionin torni on yksi parhaista paikoista ihailla koko Helsingin kaupunkimaisemaa. Torni on avoinna arkisin iltaan asti ja myös viikonloppuisin.

Kulku torniin

Saavuttuasi Vierailijakeskukseen osoitteeseen Paavo Nurmen tie 1 (00250 Helsinki) vastaanottotiski ja sisäänkulku ravintola Bistroon sijaitsevat vasemmalla puolellasi, oikealla puolella johtaa väylä hissiin jolla pääsee torniin.

Ostettuasi lipun / ilmoittauduttuasi vastaanottotiskillä käänny kohti torniin johtavaa väylää ja kulje n. 5 metriä ja tulet kulkuaukon kohdalle. Hissi sijaitsee vasemmalla ja oikealla sijaitsevat rappuset kohti muita tiloja. Kulje kohti hissiä ja paina hissin kutsu-nappulaa. Kun hissi saapuu astu sisään ja valitse 11 kerros. Hissiin mahtuu maksimissaan 3-4 hlöä kerrallaan.

Saavuttuasi 11 kerrokseen ja astuttuasi hissistä ulos suoraan edessä avautuu pienehkö muistohuonetila jonka seinillä on 7 kuvataulua kertoen Olympiastadionin tarinaa eri vuosikymmeniltä.

Muistohuoneen oviaukon oikealta puolelta alkavat portaat ylös ja portaiden oikealla seinällä on kaide.
13 porrasaskelman jälkeen saavut kulmatasanteelle josta käännös vasempaan ja jatka nousemista 5 porrasaskelman verran. Saavut uudelle kulmatasanteelle josta jälleen käännös vasempaan ja nouse vielä 9 porrasaskelmaa jolloin olet saapunut ovelle.

Avaa ovi kahvasta painamalla sekä vetämällä ja kävele ovesta suoraan & käänny vasemmalle ja olet saapunut tornin toiselle tasanteelle. Tästä tasanteelta on näkymä suojakaltereiden takaa itään sekä Olympiastadionin kentälle.

Toisen tasanteen oviaukolta johtavat portaat kohti tornin huippua jonne pääset nousemalla 12 porrasaskelmaa. Huipulle johtavien portaiden molemmilla sivuilla on asennettu kaiteet helpottamaan kulkua.
Nousemalla nämä viimeiset portaat olet saapunut Olympiastadionin tornin huipputasanteelle josta on 360 asteen näkymä Helsingin ylle. Tasanteen eteläpuolelta löytyy oleskeluun hieman isompi tila (noin. 3 m x 2 m). Torni on ympäröity suojakaltereilla. Laskeutuessasi portaita alas varo päätäsi ja pidä kaiteista / kaiteesta kiinni.