Siirry Ohjepankkiin

Tämä on sanakartan vanhempi versio, joka luotiin 9.5.2022.

Sanakartan nykyinen versio on päivitetty 12.5.2022 klo 11.25. Siirry sanakartan nykyiseen versioon klikkaamalla tästä.

Reitti Tampereen rau­ta­tie­a­se­malta Tampereen seudun Näkövammaiset ry:n toimistolle

Yleistä

Reitti Rautatienkatu 25 – Kuninkaankatu 8 A. Matkan pituus on noin 1,5 km.

Tampereen keskustassa on ruutuasemakaava eli kortteleita ympäröivät kadut. Talot täyttävät korttelit eli voit kulkea lähellä talon seinustaa ja saada suuntaa siitä. Tammerkoski virtaa pohjois-eteläsuunnassa ja Hämeenkatu on itä-länsisuuntainen. Suojateiden äänissä lyhyt tiheä nakutus tarkoittaa vihreää ja harvempi punaista. Hämeenkadulla on pyörätie jalkakäytävän ja ajoradan välissä.

Lähtö Rautatieasemalta

Kun lähdet Tampereen rautatieasemalta, seiso selkä aseman pääovien eli sisäänkäynti 1 vasemman puoleisen oven kohdalla. Kävele suoraan
eteenpäin kohti edessäsi poikittain kulkevaa Rautatienkatua. Vasemmalle puolelle jää iso parkkialue ja taksien odotuspaikka. Rautatienkadun ylityksen suojatiellä on keskikoroke ja automaattinen äänisummeri suojatien vasemmassa reunassa.

Ylitettyäsi Rautatiekadun käänny oikealle ylittääksesi Hämeenkadun. Automaattiset äänisummerit ovat suojatien molemmin puolin. Suojatiellä ei ole keskikoroketta ja kadulla on raitiotiekiskot. Suojatien jälkeen ylität myös pyörätien.

Hämeenkadulla

Ylitettyäsi Hämeenkadun mene lähelle talon seinustaa. Ylityksen jälkeen käänny vasemmalle ja jatka suoraan Hämeenkadun oikean eli pohjoispuolen jalkakäytävää. Oikealle puolellesi jää Tuomiokirkonkatu, joka on kävelykatu.

Jatka suoraan, kunnes tulet Hämeenkadun poikittaisen eli Aleksanterinkadun reunaan. Suojatiellä automaattiset äänisummerit ovat molemmilla puolilla. Ei keskikoroketta ja katu on yksisuuntainen, jossa autot kulkevat edessäsi oikealta vasemmalle.

Ylitä ja jatka suoraan seuraavaan eli Pellavatehtaankadun reunaan. Automaattiset äänisummerit suojatien molemmin puolin. Katu on
yksisuuntainen, jossa autot kulkevat edessäsi vasemmalta oikealle. Ylitä katu ja jatka suoraan eteenpäin. Kuljet Koskipuiston ohi ja ylität
Tammerkosken Hämeensiltaa pitkin. Sillalla kuuluu oikealta Tammerkosken voimalan veden äänet. Sillan jälkeen oikealla on Tampereen teatterin talo.

Jatka edelleen suoraan ja talon jälkeen on laaja aukea, Keskustori. Keskustorin päättyessä eli länsireunassa kesäisin äänimajakkana toimii
suihkulähde. Vasemmalla puolella on Hämeenkadun ylittävän suojatien äänisummerit. Oikealla oleva talo on Raatihuone.
Jatka matkaa eteenpäin ja kun oikealla puolella olevat talot loppuvat olet Kuninkaankadun kohdalla.

Kuninkaankadulla

Kuninkaankatu on kävelykatu, jossa on ainoastaan jakeluliikennettä. Käänny oikealle ja kuljet kohti pohjoista. Pysyttele mahdollisimman hyvin oikeassa laidassa. Ensimmäinen poikittainen katu edessäsi on Kauppakatu, jossa yksisuuntainen liikenne kulkee vasemmalta oikealle. Suojatiellä ei ole äänisummereita. Ylitä Kauppakatu ja jatka suoraan eteenpäin.

Tulet poikittaisen kadun eli Puutarhakadun reunaan. Katu on yksisuuntainen ja autot kulkevat edessäsi oikealta vasemmalle. Suojatiellä ei ole äänisummereita. Ylitä katu ja jatka suoraan eteenpäin, kunnes tulet poikittaisen kadun eli Satakunnankadun reunaan. Suojatiellä on keskikoroke ja kutsupainikkeelliset äänisummerit oikealla puolella. Ylitä Satakunnankatu ja käänny vasemmalle ylittääksesi Kuninkaankadun. Suojatiellä on automaattiset äänisummerit oikealla puolella. Kuninkaankatu muuttuu kävelykadusta yksisuuntaiseksi ajokaduksi, jossa autot tulevat vasemmalta. Ylitä katu ja käänny oikealle. Kuljet nyt Kuninkaankadun vasemmanpuoleista jalkakäytävää kohti pohjoista. Vasemmalla puolellasi talon pääty, seuraavaksi parkkipaikka ja sen jälkeen kadun suuntaiset talot.

Kun talot päättyvät, käänny vasemmalle talon pihaan. Oikealla puolellasi on jalkakäytävän levike. Kun levike ja vasemmalla puolellasi olevan talon seinä päättyy, on yhdistyksen toimiston talo oikealla puolella pääty Kuninkaankadulle päin.

Vasemmalla puolellasi olevan talon kulmalla ota suunta kohti kello yhtä ja olet yhdistyksen talon seinustalla. Jatka talon seinustaa ja A-rappu on talon ensimmäinen rappu. Rapun edessä on loiva luiska ja ovisummeri on oven vasemmalla puolella. Alin summeri on toimistolle. Olet perillä!
Olet mennyt liian pitkälle Kuninkaankatua, jos vasemmalla puolellasi havaitset lauta-aidan.